Nakliye giderlerinin ve santral kurulumu için gerekli yerleşim betonlarının az olması sebebiyle en çok tercih edilen santral tiplerinden biridir. Ayrıca Mobil beton santralleri kısa sürede devreye alınmasından dolayı bu yönden daha avantajlıdır.
Kısa süreli projelerde ve kurulum alanının kısıtlı olduğu yerlerde mobil beton santralleri daha çok kullanılmaktadır. Bunun yanında nakliyenin tek bir çekici ile yapılabilmesi de önemli bir avantaj sağlamaktadır.
Hazır beton üretimi noktasında önemli bir yeri olan mobil beton tesisleri, farklı coğrafyalarda dahi tam performans ile çalışmaktadır. Düşük bütçeli projeler için uygun ürünler olup gezici çalışma sahasına sahip projelerde firmalara yüksek kâr değeri vaat eder. Görece küçük alanlara dahi kolayca kurulabilir. Sabit tesislere kıyasla çok daha düşük maliyetlerle temin edilebilir.
Beton santralleri, inşaat sektörünün ayrılmaz bir parçası olduğu için yapı ve inşaatın olduğu her alanda ve coğrafyada kullanılabilmektedir. Zorlu arazi ve iklim şartlarına dayanabilen mobil yapıdaki beton santralleri, günümüzde farklı kıtalarda farklı projelerde görev almaktadır.
Mobil beton santralleri, sabit beton santrallerinin çalışabildiği birçok alanda çalışabilir. Hem bir yatırım aracı olarak değerlendirilebilir hem de firmanın kendi projesinde görev alabilir. Mobil veya sabit makineler yardımıyla beton üretimin gerçekleştirildiği alanlar beton fabrikası olarak isimlendirilmektedir.
Mobil tesisler, deniz veya karayolu ile kolayca nakledilebilmektedir. Kolayca çalışır hale gelen bu tesisler sahanın gereklerine göre optimize edilebilmektedir. Her proje alanı kendine has fiziksel koşullara sahiptir. Mobil yapılı santraller farklı yerleşim bölgelerine göre yeniden düzenlenebilmektedir.
Mobil makinelerin kullanıldığı tesislerde tüm birimlerin ayrı ayrı temizlenebilmesi, zamandan tasarruf sağlamaktadır. Bu yönüyle bakımlarının kolay olduğu söylenebilir. Görece düşük bir yatırım ile elde edilebilecek bir mobil santral, pek projeye göre uyarlanabilmektedir. Bu yönleri dikkate alındığında, yatırım maliyetlerinin kısa bir süre içinde karşılanması ve kazanç sağlanmaya başlanması sürpriz olmayacaktır. Mobil beton tesisi kurulum aşamaları aşağıdaki gibi özetlenebilir;
• Nakliye ve montaj
• Uygun bölgenin seçimi
• Test çalışmaları
• Temel hazırlığı
• Kullanıma alma
ISO 9002:2010 ve CE kriterlerine uygunluk
Düşük çevresel etki
Kolay kurulum ve Nakliye
Bilgisayar destekli otomasyon sistemi
Projeye uygun kapasitede ürün yelpazesi
Gelişmiş raporlama özelliği
Beton santrali seçiminiz de ve nakliyesinde, işletmenizin ihtiyaçlarını ve üretim kapasitesini dikkate almalısınız. Bu amaçla firmaların uzmanlarına ve Mobil Beton Santral Nakliye için Bizlere danışabilirsiniz.